Rolluiken

Waarom kiezen voor rolluiken?

Rolluiken zijn op tal van manieren zeer nuttig en verhogen aanzienlijk het comfort van de eindgebruiker. Zowel op thermisch als akoestisch vlak bieden rolluiken een extra isolatie. In de zomer houden ze de zon en de hitte buiten, in de winter houden ze dan weer net de warmte binnen. Ook straat- en omgevingslawaai wordt gevoelig verminderd door rolluiken.

Daarnaast geven ze een verhoogd gevoel van veiligheid aangezien rolluiken de tijd om in een woning binnen te dringen aanzienlijk verlengen. Ze bieden ook extra privacy en maken dat je kamers kan verduisteren. Ideaal voor langslapers en zij die overdag kamers donker dienen te maken.

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn ook bekend als traditionele rolluiken. De as met het rolluikblad wordt in een “holle” ruimte boven het raam geplaatst. Dit type rolluik kan dus enkel worden geïnstalleerd als hiervoor de nodige plaats is voorzien.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn het renovatieproduct bij uitstek. Woningen zonder rolluiken waarvan het buitenschrijnwerk niet aan vervanging toe is, kunnen dankzij het voorzetsysteem toch makkelijk van rolluiken worden voorzien. Zo installeer je snel en efficiënt extra veiligheid.

Zoals de naam al aangeeft, worden voorzetrolluiken op de gevel voor het raam geplaatst.

Opbouwrolluiken

Bij een opbouwrolluik worden raam en rolluikkast als één geheel in de woning geplaatst. De kast en geleiders worden op de raam- of deurprofielen bevestigd wat resulteert in een naadloze aansluiting op uw buitenschrijnwerk.